Aizvadītie, nākamie un DrupalCamp Riga

Tēma

Šogad bija prieks un gods par to, ka DrupalCamp Baltics norisinājās ārpus ierastās Rīgas. Nu jau veiksmīgi aizvadīts DrupalCamp Baltics Tallinā, kas norisinājās 23.augustā Tallinā. Nelielu ieskatu šajā pasākumā var gūt apskatot šo galeriju http://goo.gl/jFJGDD . Igauņi manuprāt veiksmīgi ir parādījuši un pierādījuši sevi noorganizējot lielāko Drupal pasākumu Baltijā, pagaidām. :) Jāatzīst, ka Latvijas Drupal kopienas nopelns pasākuma apmeklējumā bija ļoti niecīgs, par ko joprojām ir zināma neizpratne. Acīmredzot ir vajadzīgs izglītojošais darbs par to, kāpēc ir vērts apmeklēt šādus pasākumus un ka tas ir daudz vairāk kā "satikties un izdzert alu kopā ar draugiem". Pats šoreiz arī netiku uz pirmo DrupalCamp Baltics ārpus Latvijas, diemžēl šis pasākums bija vienlaicīgi ar DrupalCamp CIS, kuram šoreiz devu priekšroku. Tas bija īsais ievads par aizvadītajiem pasākumiem, turpinu ar plānotajiem. 

Atgādinu, ka vēl ir iespēja aizbraukt uz DrupalCon Prague no 23.-27.septembrim. Zinu, ka pāris cilvēki no Wunderkraut LV plāno apmeklēt šo pasākumu, to starp viens no viņiem (Pasive) ieguvis brīvbiļeti uz šo pasākumu kā runātājs ar sesiju Escaping from Alcatraz - Migration. Tas tā iedvesmai tiem, kuriem arguments neapmeklēt šādus pasākumus aizpildinoties ar "viss tik dārgi". Pārliecināts ka būs labs pasākums un esmu dzirdējis, ka ticami, ka pasākums tiks "izpārdots" un dalībnieku skaits varētu sasniegt 2000 apmeklētājus. Bet runājot par mazākiem apmēriem, ir plāns uztaisīt DrupalCamp Riga pasākumu Oktobrī. Lai tas būtu k-kas jauns ir vēlme primāri orientēties uz jaunu formātu, kas būtu noorganizēt vietu un laiku, kur Drupal risinājuma lietotājiem (klientiem) būtu iespēja satikties un parunāt par savu pieredzi un to, kā Drupal palīdz vai ierobežo realizēt uzstādītos mērķus un uzdevumus web risinājumiem. Tas ļoti ticami ir k-kas jauns un nedaudz izaicinošs, ņemot vērā ka aicinājums ir dalīties ar savu pieredzi, kas priekš vidējās Latvijas sabiedrības nav nekas pašsaprotams. Tajā pašā laikā, esmu pārliecināts ka izdosies atrast dažādu projektu īpašniekus (product owner), web redaktorus, biznesa īpašniekus, CTO utml, kas būs gatavi pastāstīt par to, kāpēc un kā viņi savā ikdienā izmanto Drupal. Šobrīd 5i šādi projekti ir zināmi, mērķis vēl kādus 5-7us savākt un tad project case study track būtu nokomplektēts. Pie iespējas būs mēģinājums arī piesaistīt kādu ārvalstu case study. 

Tiem kuriem ir idejas par interesantiem projektiem un klientiem, kuri būtu ieinteresēti dalīties ar savu pieredzi - rakstiet uz ernests.gabrans@wunderkraut.com

Jautājums visiem - vai bez šāda projektu case study, būtu interese un vajadzība organizēt arī sesijas, kas būtu veltīts Drupal izstrādei? Vai Drupal kopienai Latvijā ir interese savākties vienkopus uz lielāku Drupal pasākumu 2013.gadā? Priecāšos par komentāriem un idejām.